Zó vergroot je je bereik op Instagram👀⁠

Instagram groeit. Elke dag komen er steeds weer nieuwe accounts bij. En het algoritme van Instagram wordt steeds slimmer en slimmer. Het is daarom extra belangrijk dat je content maakt die bij je ideale klant past, zodat je nog steeds in de tijdlijn van je ideale klant verschijnt. ⁠Het klopt dat het steeds lastiger is om al je volgers te bereiken. Gewoonweg omdat er meer concurrentie is op Instagram. ⁠

Wat kun je zelf doen om je bereik te vergroten? Naast het delen van goede en kwalitatieve content, is een hoog engagement belangrijk. Likes en reacties, maar ook deelacties en saves spelen hierin een rol. ⁠

Wij merken dat juist die laatste twee (deelacties en saves) grote invloed hebben op het bereik van onze posts. Merk jij dit ook? Om je bereik te vergroten kun je je volgers dus verleiden om je Instagrampost te delen of op te slaan. Simpelweg door het te vragen of zeggen. ⁠

Zo schreef Annika laatst: “Save deze post! Bij 10 saves schrijven we een uitgebreide blog + Instagrampost met leuke tips & tricks!” ⭐ ⁠

Inmiddels hebben we meer dan 10 saves op deze post. Hierdoor verdubbelde ons bereik van die post. Dit is een voorbeeld van hoe wij dit doen, maar zo zijn er natuurlijk meerdere manieren. Wees daar zelf creatief in!⁠

Ben jij blij met het bereik dat je hebt op Instagram momenteel? Of is je bereik minder geworden?⁠
〰️⁣⁣⁠

hoe vergroot ik mijn bereik op instagram
Tags: No tags

Reactie plaatsen

Your email address will not be published. Required fields are marked *