Dit moet je weten over hashtags

Hashtags. Ze zijn ideaal voor je bereik. Maar als je niet snapt hoe je ze moet inzetten, kunnen ze ook veel frustratie opleveren. Als je de juiste hashtags inzet, bereik je meer mensen. Hierdoor ontvang je ook meer likes op je content. Waardoor je content beter scoort in het algoritme. En dit vergroot dan je bereik ook weer. Zo is het cirkeltje weer rond. ⁣

Te is nooit goed, toch?

Wanneer je hashtags kiest is het belangrijk om niet te populaire hashtags te kiezen. Máár ook niet te specifieke hashtags. Als jij alleen hashtags kiest die miljoenen mensen gebruiken, verdwijn je heel snel in de vloedgolf aan content. En wanneer je alleen te specifieke hashtags gebruikt, heb je kans dat niemand anders die hashtag volgt of gebruikt.

De middenmoot

Daarom is het belangrijk om er net tussenin te zitten. Natuurlijk kun je 1 of 2 populaire hashtags gebruiken. En 1 of 2 specifieke hashtags die je zelf hebt bedacht en kenmerkend zijn voor je bedrijf. Maar om je bereik te vergroten op Instagram, ga je dus voor de middenmoot. ⁣ ⁣

Benieuwd naar meer tips over hashtags? Check deze week onze Insta stories.

〰️⁣⁣

Tags: No tags

Reactie plaatsen

Your email address will not be published. Required fields are marked *