Zie jij Instagram als tool of als doel?

Wij zijn echte Insta addicts. Het is niet zo dat we de hele dag door Instagram scrollen. Nee, we vinden het vooral superleuk om content te maken en nieuwe concepten te bedenken. Foto’s maken, mooie plaatjes zoeken en captions schrijven. Dat doen we heel graag. Het fijne is dat we dit niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten mogen doen. Zo kunnen we heerlijk ons ei kwijt.

Maar waar wij zelf voor moeten oppassen: dat we niet té veel tijd besteden aan het maken van onze eigen content. Een hele dag foto’s maken is leuk, maar die tijd kunnen we beter op een andere manier besteden. Voor ons is Instagram een middel om onze doelgroep te bereiken. Via Instagram komen klanten bij ons terecht. Maar aan Instagram zelf verdienen we natuurlijk niks. Een like of reactie meer of minder, maakt daarin niet uit.

Om ons heen zien we ook dat sommige ondernemers enorm veel tijd besteden aan Instagram. Prima als je daar tijd voor hebt. Maar zorg dat je je focus niet kwijtraakt. Blijf Instagram zien als een tool om je doelgroep te bereiken. Een onderdeel van je marketingstrategie. En niet als een doel an sich.

Wil jij Instagram strategischer en efficiënter inzetten? Kun je daarbij hulp gebruiken? Stuur ons een berichtje of bekijk ons aanbod!

〰️

Tags: No tags

Reactie plaatsen

Your email address will not be published. Required fields are marked *