Dít is de beste posttijd op Instagram

De beste posttijd op Instagram, oftewel: de tijd waarop je het beste kunt posten om het grootste bereik te genereren. Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar laat ik meteen maar met de deur in huis vallen: de beste posttijd is voor elke business anders. Er is dus geen klink klaar antwoord. Wel zijn er een aantal trucjes en middelen die je makkelijk kan toepassen om te ontdekken wat de beste posttijd is voor jouw business. Wij zetten ze voor je op een rij!

Meten is weten op

De allereerste is misschien wel het belangrijkst: check je statistieken. Als je een business account hebt op Instagram kun je bij ‘Statistieken’ al vrij veel over je doelgroep te weten komen: man-vrouw verdeling, leeftijd en woonplaats. Maar nog het belangrijkste van alles is: op welke tijden en dagen zij het meest actief zijn op Instagram. Handig! 

Wees je concurrentie op Instagram te slim af

Nu je weet op welke tijden je je volgers online zijn, ga je.. Juist niet op dat moment posten. Dat lijkt gek, maar dat is het niet. Het nadeel is namelijk dat heel veel andere Instagrammers ook rond die tijd posten. Hierdoor verdwijnt je post veel sneller tussen het oerwoud aan content. Zonde van jouw mooie foto! Probeer daarom eens een uur vóórdat je volgers online zijn je content op Instagram te posten. Op deze manier ontvang je al een aantal likes en reacties voordat die berg aan content van mede-Instagrammers online komt. Een streepje voor, noemen we dat 😉 

Doe eens gek! 

Last but definitely not least: post op een gekke tijd. Dit alles heeft te maken met – zoals wij het gekscherend noemen – content-concurrentie. Veel ondernemers maken de ‘fout’ om op ronde tijdstippen te posten, bijvoorbeeld om 8.00 uur, 9.00 uur of 20.00 uur. Rond deze tijdstippen plaatsen veel andere accounts ook content. Op ronde tijdstippen is er dus heel veel content-concurrentie. Veel beter kun je je content op een gekke tijd inplannen. Om 8.47 uur of om 20.13 uur bijvoorbeeld! ⁣

Meer tips en inspiratie?

Met deze tips kun je zelf aan de slag met het vinden van de beste posttijd op Instagram voor jouw business. Nieuwsgierig naar meer tips en inspiratie? Volg ons op Instagram @topvrouwenbranding

Wil je meer over Instagram leren? Check dan ons aanbod of neem contact met ons op.

Tags: No tags

Reactie plaatsen

Your email address will not be published. Required fields are marked *